Villafiber

Grattis Gävle!

För dig som bor i Forsby, Bomhus eller Hagaström och har fiber via Telias öppna stadsnät till din villa så finns nu möjligheten att få billigare och snabbare bredband från Cantab.

Med tjänsten Villafiber kapar vi onödiga mellanhänder och sänker priserna på bredband och TV. Vi som leverantör får bättre kontroll med färre led i processen och du som kund får en tryggare leverans, bättre support och betydligt bättre pris.

Byt till Villafiber från Cantab idag!

With the Internet spreading linke wildfire and reaching every part of our daily life, more and more traffic is directed to websites in search for information.

Det här är Villafiber

I Sverige är det vanligt att bostaden är ansluten till ett öppet fibernät där man via en mellanhand, som kallas för ”kommunikationsoperatör”, kan välja mellan flera bredbands- och TV-leverantörer. En stor del av månadsavgiften du betalar för din bredbandstjänst i ett öppet stadsnät går till mellanhanden, för att finansiera den öppna plattformen där du väljer bland olika leverantörer.

Med Villafiber från Cantab kapar vi onödiga kostnader och ansluter din villa/bostad direkt till vårt kraftfulla fibernät i stället för att gå via mellanhanden. Det är alltså samma fibernät men med färre involverade parter, vilket resulterar i ett lägre pris och en tryggare leverans till dig som kund.
Samma fibernät men färre parter
 Ingen ombyggnation eller grävning krävs.
Billigare – Spara pengar genom att ta bort mellanhänder.
Direktanslutning – Direktuppkopplat till vårt robusta fibernät.

Välkommen med din beställning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Nedan ser du vilka produkter du kan välja mellan.
För att beställa Villafiber fyller du i formuläret och skickar in.

Bredband 1000/1000

379 kr/mån i 12 mån, därefter 429 kr/mån
Bindningstid 12 mån
Ingen startavgift
Saknar du en fiberanslutning? Meddela oss via beställningsformuläret så återkommer vi.

30% på Viaplay  – spara 5040 kr!

489 kr/mån i 24 mån, därefter 699 kr/mån
Startavgift 0 kr (ord 395 kr)
Bindningstid 24 mån
Champions League & Premiere League
Bundesliga, F1 & Indycar m.m.
Filmer & Serier
Streama innehåll från TV3, TV6, TV8 och TV10

With the Internet spreading linke wildfire and reaching every part of our daily life, more and more traffic is directed to websites in search for information.

Så här enkelt går bytet till:

1

Beställning bekräftas

Efter beställning kontrollerar vi att din fiberanslutning går att koppla om till Cantab och återkopplar inom 5 vardagar med ett bekräftelsemejl innehållande ditt avtal.

2

Startdatum sätts

Vi beställer omkoppling av din fiber från nätägaren, den förväntas vara färdig i mitten av december och tjänsten kan starta igång efter jul.

3

Utrustning skickas

Om du valt till router hämtas den och eventuell TV-utrustning på kryddstigen 18 i Gävle där vi även har kontor för frågor eller funderingar.

Lokalt hjärta i Gävle

Välkommen till oss – din lokala bredbandsleverantör i Gävle. Vi är stolta över att ha djupa rötter i denna underbara stad, med tekniker som utgår och arbetar direkt härifrån.

Oavsett om du behöver hjälp med teknikfrågor, service eller bara vill ha lite vägledning, finns vi alltid nära till hands.

Vår lokala kundtjänst och butik hittar du på Kryddstigen 18, där vi ser fram emot att träffa dig. Har du frågor eller behöver du hjälp? Tveka inte att komma förbi. Vi finns här för att prata och hjälpa dig med det du behöver. Och självklart ser vi till att bjuda på en god kopp kaffe medan vi tar hand om dina ärenden.

Hos oss är den personliga kontakten och det lokala engagemanget i fokus. Vi värdesätter relationer och strävar alltid efter att ge den bästa servicen till våra kunder i Gävle.

Frågor och svar om Villafiber

Hur kan ni erbjuda det låga priset?

I Sverige är många bostäder anslutna till öppna fibernät där man väljer bredbands- och TV-leverantörer via en mellanhand.

PTS har reglerat fibermarknaden för bättre konkurrens, vilket ger oss som leverantör möjlighet att direkt koppla vårt nät till slutkunder utan en kommunikationsoperatör som mellanhand.

Detta kallas operatörsbyte och innebär att kunden kan få tjänster direkt från leverantören till ett lägre pris, eftersom man kapar avgiften mellanhandens avgifter undviks.

Vad menas med att koppla om till ert fibernät? Behöver ni gräva?

Nej ingen grävning behövs, vi använder oss av samma befintliga fiber som redan finns.

I och med PTS (Post och Telestyrelsens) regering av stadsnät får vi som operatör nu koppla på vårt eget nät direkt på fibernätet utan att gå via en mellanhand, kommunikationsoperatören.

Genom att tillträda det lokala fibernätet når vi fram med vår signal hela vägen direkt till din bostad.

Hur lång är leveranstiden?

Vanligtvis tar omkopplingen ca 5-6 veckor, innan du kommer igång med din nya tjänst från oss. Tidigast startdatum för tjänsten just nu är januari 2025.

Om du behöver invänta att eventuell uppsägningstid hos din befintliga bredbands- eller TV-leverantör löper ut så anpassar vi omkopplingstillfället efter detta.

När ska jag säga upp mitt befintliga bredband och TV?

När vi har fått ett bekräftat startdatum av din lokala fibernätsägare så meddelar vi meddelar dig detta.

Du kan då säga upp dina befintliga bredbands- och TV-tjänster som ska ersättas med detta nya startdatum i åtanke.

Vad är en mediaomvandlare?

En mediaomvandlare (även kallat fiberdosa eller CPE) omvandlar ljussignalerna i fibernätet till ”vanliga” elektroniska signaler som du kan tillgå genom ett flertal bredbandsportar på mediaomvandlaren.

Det är till dessa portar du exempelvis ansluter din wifirouter med nätverkssladd. Mediaomvandlaren sitter ofta på väggen där fiberkabeln kommer in genom fasaden.

Måste ni byta min mediaomvandlare?

Nej, vanligtvis byter vi inte din mediaomvandlare. Detta kan dock krävas i vissa fibernät och ifall du önskar beställa IPTV via digitalbox.

I de fall där mediaomvandlaren behöver bytas så bokar vi en tid med dig för detta. Det tar våra tekniker ca 30 minuter att genomföra bytet.