Din lokala leverantör av digital-TV och bredband

FAQ – Digital-TV

 

Digital-TV i kabel-tv-nätet

Nu kan alla som tittar på TV genom vårt kabel-tv-nät ta emot vårt digitala utbud, och därmed få betydligt bättre ljud och bild. Detta är något som efterfrågas av många kunder, framförallt av dem som införskaffat en stor platt-TV.
För att kunna ta emot de digitala signalerna krävs det att man skaffar en digitalbox med tillhörande programkort till den eller de TV-apparater som man vill titta digitalt på. Vill man ha flera kanaler kan man välja fritt bland våra digitala kanalpaket. Det analoga kabel-tv-nätet kommer att finnas kvar parallellt för dem som väljer att inte titta digitalt.

Vad krävs för att titta digitalt?

Du måste ha en digitalbox som är inköpt och godkänd av oss. Det går också bra för er med inbyggd digitalbox i tvn att köpa en CA-modul. Digitalbox/CA-modul med tillhörande programkort köper ni av oss eller av någon av våra återförsäljare. Vi säljer boxar som är testade för vårt utbud (se nedan lista på godkända boxar). För att det ska fungera med den inbyggda digitalboxen i tv krävs det att den är av typen DVB-C. Vi kan tyvärr inte garantera att alla våra tjänster fungerar på de här tv-apparaterna. Om du vill vara säker på att allt kommer att fungera bör du använda någon av våra godkända digitalboxar.

Varför ska man titta digitalt?

Fördelarna med digital-TV är flera, framförallt på de moderna platt-TV:n vars teknik har svårare att hantera de gamla analoga signalerna. Att signalerna är komprimerade gör att fler signaler får plats. Tekniken möjliggör också flerkanalsljud och högupplösta TV-sändningar.

Behövs det en extern digitalbox eller fungerar det med CA-Modul?

För att det ska fungera med CA-Modul krävs det att den inbyggda digitalboxen i tv:n har standarden DVB-C och stödjer HD-sändningar (Mpeg 4).

Det finns två sätt att kontrollera detta:

  1. Ni kan kolla i specifikationerna till tv:n för att se om den inbyggda boxen har standarden DVB-C och stödjer HD-sändningar (Mpeg 4).
  2. Om ni har våran signal till tv:n så kan ni även göra en digital kanalsökning på kabel (DVB-C) och om ni då hittar ca 104 kanaler och även får in HD-kanaler i kanallistan t.ex. SVT1 HD och SVT 2 HD på kanalplats 1 och 2 så vet ni att det fungerar med CA-Modul.

Söka in kanaler?

För att söka in de digitala kanalerna till en tv med inbyggd digitalbox i tv:n kan man behöva parametrarna nedan. Har man däremot köpt en digitalbox av oss så söks kanalerna in automatiskt.

Startfrekvens: 306000
Modulation: 64QAM
Symbolrate: 6875
Nätverk: PÅ
Nätverksnummer: 41008

Godkänd CA-Modul. 795:-
CA Modul för mottagare och digital-TV som inte har inbyggt CryptoGuard krypteringssystem men som har plats för en CA Modul.
Bruksanvisning

Vi kan tyvärr inte garantera att alla våra tjänster fungerar med CA-Modul. Om du vill vara säker på att allt kommer att fungera bör du använda någon av våra godkända digitalboxar.

Godkända digitalboxar

Följande boxar är för närvarande godkända av Cantab:

CA-modul CA-Modul Cryptoguard CI+ CA-Modul 795:-
 Dilog-DCH-760HD Dilog DCH-760 En inspelningsbar HD-Box med dubbla tuners. Denna box försöker vi ha hemma 2495:- utan hårddisk

3290:- med extern USB hårddisk på 500GB (Vi kan inte garantera att andra hårddiskar på marknaden fungerar fullt ut)

Dilog-DCT-280HD Dilog DCT-280HD En inspelningsbar HD-Box med en tuner. Denna box försöker vi ha hemma 1195:- utan extern hårddisk

1995:- med extern USB hårddisk på 500GB

 Dilog-DC-230HD Dilog DC-230HD En enklare HD-Box som saknar inspelningsfunktion. Denna box försöker vi ha hemma 795:-